2012-06-30

Första kapitlet: Där vi lär känna Cherry

Eftersom jag lånat bloggens namn från Cherry Ames så är det inte mer än rätt att damen ifråga får ett alldeles eget inlägg. För er som inte redan är bekanta med syster Cherry och hennes spännande äventyr och fantastiska egenskaper kommer här en kort beskrivning (med en blandning av citat från baksidestexten):

Cherry Ames är "en självständig, impulsiv och varmhjärtad flicka som genom sin starka rättskänsla och sitt hjärta för de svaga och hotade drivs att sätta sig upp mot dem som styr och ställer alltför hårt, till och med när det gäller fruktade överordnade". Som om detta inte vore nog vinner hon vänner för livet "genom sitt glada upptågslynne och sin kamratliga hjälpsamhet". Vid allvarligare stunder visar Cherry "vad det är för slags virke i henne" när hon "sätter sin egen framtid på spel för att komma den avgudade doktor Joe till hjälp". Finns det då något vi idag kan lära oss av syster Cherry? Jo, nämligen "att det kan finnas spänning och flykt även över ett ganska vardagligt liv, om man bara vågar ha hjärtat på rätta stället".


Hej på dig!

Välkommen till min nya blogg!  Än så länge är den inte helt i ordning vilket jag hoppas ni har överseende med. Jag har många idéer men inte på långa vägar lika mycket tid att ägna åt dem, så istället för att stressa tar jag det stegvis i lugn och ro. Den som har besökt min gamla blogg kommer att känna igen sig, men jag har också lite nya saker på gång som inte fick något större utrymme tidigare. Hur det hela utvecklar sig återstår att se. Återkommande teman lär i alla fall bli garn- och tygrelaterade projekt, färg- och mönsterdrömmerier, flickböcker och andra böcker samt en och annan blomma. Nu tycker jag att det är dags för lite välkomstblomster!