2012-10-07

Färdig filt

Jag blev ju nyligen en aning distraherad i mitt virkande, men nu kan jag dock konstatera att det egentligen inte gjorde så mycket. Tvärtom var det kanske till och med bra med en liten paus, för hör och häpna, nu har jag plötsligt gjort klart den där blåvitröda babyfilten! Jag är nästan imponerad av mig själv. 

På det stora hela är jag nöjd med den, men av någon anledning blev vissa rutor något mindre än de andra. Kanske råkade jag byta virknål, eller så virkade jag rutorna olika hårt. Trots det gick det bra att sy ihop dem och det syns inte heller så tydligt på den färdiga filten. 

Den är inte särskilt stor, bara 60x60 cm på ett ungefär. Varför jag påfallande ofta virkar och syr saker i barnstorlek kan man spekulera i, men som jag ser det beror det antingen på att det helt enkelt ofta går snabbare att göra saker i mindre storlek (och så behövs det inte så stor mängd material), eller så är det den biologiska klockan som försöker säga mig något. Möjligen kan det också vara en kombination av dessa orsaker. I vilket fall tror jag inte att det skadar att ha ett litet lager av sånt här. Man vet ju aldrig vad som händer...Nu när vi närmar oss kallare tider och den västerbottniska eländesvintern lurar runt hörnet känns det som att en filt modell större vore på sin plats i mitt hem. Därför är jag lite inne på att virka en mormorsfilt i ull i en trevlig färgkombination. Inte alltför stor eftersom den bör bli klar innan vintern är över (vilket i och för sig lär dröja minst ett halvår i dessa trakter) men ändå tillräckligt stor för att kunna mysa under. Nu borde jag väl egentligen inte påbörja ännu en virkning, jag har trots allt mattan kvar att göra, men ibland vill jag kunna ta med mig virkningen någonstans och då är det onekligen lättare med några mormorsrutor än en stor och tung matta.

Matchande nagellack är aldrig fel!

2 kommentarer: