2013-05-27

Vinter- och vårvinterläsning

Det var ett bra tag sedan jag skrev ett bokinlägg (eller inlägg överhuvudtaget) och nu när det praktiskt taget är sommar så känns vintern och det som lästes då långt borta. Därför har jag inte böckerna nedan i särskilt färskt minne men väljer ändå att göra ett försök att dela med mig av det lilla jag minns.

I den här högen stack framför allt två böcker ut från mängden: "Tender Morsels" och "Among Others". Fint skrivna och stämningsfulla, fyllda med magi och märkligheter och inte utan en viss svärta. Nu läser jag förvisso mest engelskspråkig litteratur men ibland blir det svenskt som till exempel böckerna på bilden här ovan. Riktigt bra läsning om unga tjejer och deras liv med små och stora problem, intressant även för den som har lämnat tonåren bakom sig för länge sedan.Slutligen så denna blandade kompott. "The Salem Witch Society" var något av en besvikelse, jag trodde nog att den skulle handla mer om häxor än vad den faktiskt gjorde. Dessutom vill jag minnas att karaktärerna ibland missade de mest uppenbara saker samt att ordet "smirk" användes alltför ofta. Nåväl, bortsett från det var det inte alls något större fel på boken ifråga.

"Divergent" minns jag som en spännande och ganska mörk historia som var så pass bra att jag införskaffade fortsättningen "Insurgent" som ska läsas nu i sommar. 

Sist måste jag naturligtvis slå ett slag för "Berättelser från Engelsfors" (kan beskådas på bilden längst ned i det här inlägget). Innehållet är lika snyggt som omslaget och det faktum att det är tre olika serietecknare involverade gör inte alls att det känns rörigt, utan tvärtom upplever jag det som sammanhållet från början till slut. Ett bra komplement för alla som har läst "Cirkeln" och "Eld" med andra ord. Den som inte har gjort det bör nog läsa dem först eftersom det troligen är rätt svårt att hänga med och förstå allt som händer i "Berättelser..." annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar