2013-01-09

Höstläsning: del 2

Lite sent kanske, hösten är ju så att säga ett passerat kapitel, men här kommer i alla fall resten av höstläsningen (del 1 hittar ni här). Eftersom det var rätt så länge sedan jag läste böckerna ifråga är de kloka tankar som jag eventuellt tänkt kring dem inte i färskt minne precis. Det här kommer jag åtminstone ihåg:

Först och främst är en av de bästa böckerna inte ens med på bild, nämligen Justin Cronins "The Twelve" vilket är uppföljaren till "The Passage" (som finns översatt till svenska under den halvdåliga titeln "Flickan från ingenstans"). För den som har lyckats missa dem kan jag kortfattat berätta att de handlar om ett militärt experiment på dödsdömda fångar som går snett vilket leder till fruktansvärda och förödande konsekvenser för mänskligheten. Perfekt för den som vill ha något riktigt spännande och välskrivet att läsa!

Även resterande böcker var, med två undantag, helt klart läsvärda. Undantag nummer ett var boken högst upp i högen, "Förlorad ängel". Efter att ha läst ungefär en tredjedel av den kom jag fram till att livet är för kort för att ödsla bort på usel litteratur. Nu minns jag visserligen inte allt som irriterade mig men jag tyckte bland annat att den var dåligt skriven och att den innehöll på tok för många stereotypa karaktärer. Om det inte vore för att det var en lånebok hade den åkt i soporna direkt. Inget vidare bra betyg.

Undantag nummer två - "Water Witch" - var väl inte en fullt lika negativ läsupplevelse. Däremot blev besvikelsen stor när jag insåg att den inte alls var på samma nivå som Carol Goodmans tidigare böcker (som jag är mycket förtjust i). Jag kan inte annat än att hålla med Dark Places-Helena som har skrivit en mycket träffande text om "Water Witch" som ni hittar här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar